Zoeken
Close this search box.

Veelgestelde vragen

Is mijn klimaatinstallatie geschikt voor DYSECO®?
Uw klimaatinstallatie (HVAC) is geschikt als deze wordt aangestuurd door een zogenaamd gebouwbeheersysteem die zowel de temperatuur als de relatieve luchtvochtigheid regelt.
DYSECO® werkt met een eenmalige aanschafprijs, waarmee de kosten voor de engineering, hardware en implementatie gedekt zijn. Daarnaast sluit de gebruiker een abonnement af, waarmee licentiekosten, kosten voor dataverkeer, monitoring, ondersteuning en volledige garantie tijdens de looptijd gedekt worden.
De terugverdientijd is nagenoeg altijd korter dan 5 jaar en ligt voor de meeste instellingen zelfs rond de 3 jaar, inclusief de terugkerende kosten voor het abonnement.
DYSECO® biedt volledige garantie op het functioneren van de geleverde hard- en software tijdens de looptijd van het contract. Daarnaast garandeert DYSECO® een minimale energiebesparing. De hoogte van de gegarandeerde besparing is projectspecifiek, maar bedraagt in veel gevallen minimaal 20 % op het energiegebruik van de klimaattechniek die middels DYSECO® aangestuurd wordt.
De toepassing van DYSECO® is net zo veilig als het bestaande gebouwbeheersysteem. De interface en het dashboard zijn bijvoorbeeld alleen toegankelijk middels two factor authentication. Daarnaast geschiedt de integratie van DYSECO® in het gebouwbeheersysteem in nauw overleg met uw ICT-beheerder.
Het installeren van DYSECO® op uw klimaatinstallatie (HVAC) kan helpen om problemen door een instabiele regeling of door capaciteitsgebrek geheel of gedeeltelijk op te lossen. DYSECO® helpt echter niet wanneer een installatie verkeerd ontworpen is, defecten vertoont of toe is aan vervanging.
De besparingen zijn sterk afhankelijk van de opbouw en instelwaarden van uw huidige klimaatsysteem (HVAC) en uw wensen voor comfort en collectiebehoud. Voorafgaand brengen wij deze zaken in kaart en werken voor u een businesscase uit. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent. Bovendien garanderen wij dat deze ingeschatte besparing behaald wordt.
DYSECO® houdt voor u de wetgeving in de gaten. Mocht aan de wetgeving iets veranderen, dan zullen we deze veranderingen direct doorvoeren in de software op de DYSECO® Regelmodule. Mocht een bruikleengever een afwijkende klimaateis hebben, dan kunt u altijd zelf een ‘klimaat op maat’ instellen op basis van die specifieke eis.
Een van de missies van DYSECO® is doorontwikkeling om zo het algoritme verder te verbeteren en/of meer toepassingsgebieden te vinden. Zolang u de DYSECO® Regelmodule gebruikt, bent u verzekerd van updates wanneer een nieuwe versie van het algoritme uitkomt. Ook krijgt u automatisch een update wanneer de regelgeving verandert. U bent dus altijd klaar voor de toekomst.
Bij het implementeren van DYSECO® in het gebouwbeheersysteem van uw klimaatinstallatie wordt de originele software van het gebouwbeheersysteem eerst veiliggesteld. Ook wordt een digitale knop aangebracht waarmee u altijd kunt wisselen tussen de originele regeling en de DYSECO® regeling. U kunt dus altijd weer terug naar de originele situatie.