Zoeken
Close this search box.

Referentie

Mauritshuis, Den Haag

Gevestigd in een voormalige stadspaleis uit 1644 en befaamd om zijn wereldberoemde collectie, waaronder stukken van Rembrandt en Vermeer. Door toepassing van DYSECO is een belangrijke stap gezet naar een CO2 neutrale exploitatie.

Mauritshuis

Over dit project

Om optimale bewaaromstandigheden voor de collectie en een hoogwaardig binnenklimaat voor bezoekers te bieden, zijn in het museum luchtbehandelingsinstallaties aanwezig die energetisch zijn geoptimaliseerd door de DYSECO®-regeling.

Sinds 2023

42% besparing

-138 ton CO2

/jr

TVT < 2 jaar

Duurzaam klimaat

Door de processen die zich in de luchtbehandelingssystemen afspelen energetisch te optimaliseren, wordt een forse energiebesparing bereikt. Het binnenklimaat blijft daarbij voldoen aan de strenge eisen voor collectiebehoud en bezoekerscomfort.

Optimaal behoud

Permanente monitoring

Door toepassing van DYSECO® wordt het binnenklimaat permanent bewaakt en automatisch bijgeregeld op de meest energiezuinige wijze. Gebouw- en collectiebeheerders hebben via het DYMETRIX®-dashboard 24/7 inzicht in het actuele klimaat en het historische klimaatverloop.

Minimaal energiegebruik

Optimaal comfort

Perfect behoud

Minimale milieu-impact, lagere kosten

Doordat de energievraag van de museale luchtbehandelingssystemen fors gereduceerd is, levert het Mauritshuis een belangrijke bijdrage aan het milieu en zijn de exploitatiekosten gereduceerd.

Een balans tussen behoud en thermisch comfort met minimale energievraag.